dimarts, 30 de juliol del 2013

LES DERMATOFITOSIS

 

La dermatofitosis és la infecció causada per fongs que afecta a la pell. Encara que s'han identificat més de vint espècies diferents de fongs en gossos i gats, els més patogens són els Microsporum, Epidermophyton i Tricophyton. La espècie que afecta principalment a les nostres mascotes és Microsporum canis que a més és potencialment infecciós per l' home. Per tant es tracta d'un problema sanitari de primer ordre sobretot en aquelles persones immunodeprimides.

La infecció és per contacte directe amb el fong que penetra dins de la pell envaiin el fol.licle pilós. Els factors predisponents a la infecció poden ser: ambients calorosos i humits, la pell ferida o bruta i de l' estat d'immunodepressor del pacient. De vegades la malaltia és autolimitant i cura sense tractament però sempre que es diagnostica és necessari tractar-la.

Les lesions es poden presentar localitzades o generalitzades. De vegades es poden presentar conjuntament amb altres processos infecciosos.

Les proves diagnòstiques són:
Examen amb la làmpada de Wood.
Examen microscòpic del pel.
Cultiu micològic 
Biòpsia cutània.

Els principis terapèutics segueixen les directrius de Esccap publicades febrer 2011 aquestes directrius s'establiran conjuntament amb el propietari dels animals a tractar.

Tractar SEMPRE que es realitza el diagnòstic.
Associar un tractament sistèmic amb un de tòpic.
Realitzar controls mensualment fins a obtenir dos cultius seguits negatius.
Si no es poden realitzar cultius control fer el tractament durant 10 setmanes com a mínim.
Rasurar el pèl.
Separar els animals malalts dels sans.
Establir mesures higièniques per desinfectar el medi ambient.

http://www.argosclinica.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada