dissabte, 14 de setembre del 2013

L' ALIMENTACIÓ I L' OSTEOARTROSIS CANINA

Una alimentació específica pels trastorns articulars ens pot ajudar en la reparació i protecció de l' articulació així com modular la resposta inflamatòria i controlar el dolor.

En el gos la malaltia articular més comú és la OA (osteoartrosi) és una malaltia complexa i progressiva que es caracteritza per la degeneració articular.

Encara que pot afectar a qualsevol gos independentment de la raça, edat i sexe s' ha observat que els més afectats, amb  un 45% dels casos, són gossos de raça grossa- gegant, obesos i/o que han estat sotmesos a exercici molt intens.

L' aspecte més important del tractament de l' OA és que haurem de modificar l' estil de vida del gos, per això caldrà que els que tenen sobrepès el perdin, establir una rutina d'exercici ajustant-lo al grau de dolor i inflamació que tingui el nostre pacient i per últim proveir-li una alimentació que contingui els següents nutrients: EPA i DHA són àcids grassos Omega 3 que ens ajuden a controlar la resposta inflamatòria; Glucosamina i sulfat de condroitina que estimula la regeneració del cartílag i n'evita la degradació; Antioxidants ajuda a reduir la lesió oxidativa a nivell articular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada