dimarts, 30 de juliol del 2013

RASCAR: COMPORTAMENT NARURAL DELS GATS

Els gats tenen la costum de rascar tot tipus de superfícies ( mobles, parets, entre altres), ja que forma part del seu comportament habitual. Per això, és molt important que a casa tinguem un rascador perquè la nostra mascota pugui desenvolupar el seu comportament amb naturalitat.

- Quins tipus de rascadors trobem al mercat?
Existeixen diferents tipus i mides de rascadors. Des d'una simple pissarra amb superfícies intercanviables perquè a mesura que es vagin gastant aquestes superfícies es puguin canviar, fins a mobles específicament dissenyats per aquesta finalitat -imatge de l'esquerra-.

- Els rascadors són sempre acceptats pels gats?
Tot i que els rascadors són molt útils, algunes vegades els animals els poden rebutjar i opten per fer servir les ungles sobre superfícies on no tocaria usar-les. Així doncs, és molt important que la nostra mascota s'adapti al rascador i que nosaltres, com a propietaris, tinguem paciència durant el procés d'adaptació. Alguns dels consells que donem per tal de facilitar l'adaptació són: Per una banda, que el propietari motivi al gat perquè els utilitzi. Així, un cop el gat perdi la por i s'animi a usar-lo se'l pot premiar i, per una banda, fregar el rascador amb herba gatera per fer-lo més atractiu de cara a l'animal.

- On hem d'ubicar el rascador?
Cal que col·loquem el rascador en un lloc on el gat passi la major part del dia però mai a prop d'on menja o d'on té la caixa de sorra per defecar i orinar. El que recomanem és que es col·loqui a la zona on dorm l'animal. No obstant, el podem col·locar a prop de les zones on el gat sol rascar i, mentre l'animal s'adapta al rascador,  podem protegir aquestes zones amb cinta adhesiva.  





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada