dimecres, 29 de gener del 2014

EL LLENGUATGE FELÍ



Saber interpretar el llenguatge felí no és difícil i ens pot salvar d'una esgarrapada. Hem de tenir clar que encara que hàgim tingut des de ben petit el nostre gat, no hem d’oblidar, que originàriament ve d'un animal solitari, territorial, caçador, i que quant se sent amenaçat buscarà una escapada o ens atacarà per poder-se salvar.


Les lletres del seu llenguatge són: La cua, quan un gat agita la cua ens està demostrant que està nerviós, que està a punt de caçar o que se sent amenaçat, per això davant d' aquesta actitud és millor no intentar agafar-lo. El podrem agafar quan se'ns acosti amb la cua ben alta com dient: sóc aquí, sóc un gat sumís y afectuós que vull estar amb tu.


El cos és una altre lletra del seu llenguatge, quan un gat està relaxat, pot rebolcar-se per terra, estar estirat o panxa a terra, sempre que no bellugui la cua, ens indicarà que accepta les nostres carícies.










No obstant si està panxa enlaire alerta!! perquè es pot sentir amenaçat i podem rebre una mossegada o una esgarrapada. Quan un gat el què vol és que s' espanti qui l' està amenaçant s' eriçarà, posarà els pels de punta i arquejarà el llom.











L’última lletra és el cap, la cara d'un gat és com un llibre obert del seu estat d' ànim, quan és feliç els seus ulls estan oberts, les orelles en posició natural i la boca tancada.



Pel contrari quan estan en estat d' avisar-nos les orelles les planxa sobre el cap i tanca lleugerament els ulls i quan ja passa en modus atac aleshores ens ensenya les dents i hem d' entendre que no vol saber res de nosaltres, és millor esperar i que sigui ell qui ens convidi a tocar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada