dijous, 2 de setembre del 2010

PLANTES TÒXIQUES I GATS

Quan descorem casa nostra generalment ens agrada posar-hi plantes, encara que moltes d'elles no són tòxiques n'hi ha aproximadament unes quaranta que ho són i vint d'elles molt perilloses per la salut dels nostres gats.
Moltes vegades ni se les miren però d'altres vegades poden formar part dels seus jocs o hi entren en contacte de forma accidental i aleshores poden apareixer els problemes.
Parlarem dels cinc grups de plantes més freqüents que són:

Les liliaceae , tulipa, jacint, muguet, alls i ceves. Són tòxiques les fulles i els bulbs, donen lloc a problemess digestius i cardíacs.

Les araceae, la loteria, és una planta que tant sols que el gat la llepi ja dóna problemes de hipersalivació, llagues a llengua i llavis i si en menja pot donar lloc a problemes renals.

Les moraceae i les euphorbiaceae tenen un latex que és càustic causant irritacions alla on entri en contacte com la pell, les mucoses, els ulls i el nas.



Les amarilidaceae en baixes quantitats poden donar problemes gastro-intestinals i si les dosis són més grans poden donar narcosis, hipotensió i convulsions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada