dijous, 2 de setembre del 2010

LES IGUANES


Ordre: Squamata
Familia: Iguanadae
Especie: Iguana iguana
Són originàries d' Amèrica Central i del Sud. Els agrada viure en zones arbolades, amb vegetació espesa i selves plujoses.
Tenen hàbits diurns, són trepadores, arboricoles i els agrada prendre el sol després de menjar ja que així activen la digestió; els agrada dormir en zones elevades.
Viuen en grups familiars d'un mascle amb varies femelles i individuus joves.
Els joves arriben a la pubertat als 3-4 anys.
L'època de cria és de gener a abril ponen entre 28 i 40 ous després de 48 dies de la còpula i els incuben entre 73 i 90 dies.
Les cries quan neixen fan uns 10 cm de llarg i són autosuficients alimentant-se de femtes els primer any de vida.
Si les volem tenir a casa haurem de tenir un terrari vertical que sigui 1.5 a 2 vegades més llarg que la nostra iguana; hi posarem troncs perquè si pugui enfilar , el terra el forrarem de gespa artificial, escorça, turba o terra vegetal, hi posarem diferents punts d'aigua i si podem una bassa amb aigua ja que són bones nadadores. També haurà de disposar de llum ultravioleta en les hores de dia, una font d'escalfor vertical de 29 a 32 ºC i una humitat ambiental del 80%.
L'alimentació serà bàsicament de fulles verdes de bledes, fenc, escarola, canònges, rúcula, i en menys quantitat tomàquet, pastanaga, poma, pera, platan amb pela i flors. També els podem suministrar pinso especialment formulat per elles.
El primer anys de vida muden la pell cada 30 a 45 dies després ja és cada 3-6 mesos.
Per coneixer el sexe haurem d'esperar fins el 1.5 anys, solen viure de 12 a 16 anys i pesen de 4 a 6 kg.
Perquè la nostra iguana sigui sociable amb la gent és molt important l'exercici, seguir sempre unes rutines, tallar les ungles per evitar que ens pugui fer mal quan les manipulem. Donar-li el què més li agradi de menjar amb la mà així veuen que no sóm els seus depredadors. És important no cridar, colpejar-les o castigar-les perquè això afavoreix l'agresivitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada