divendres, 16 de maig del 2014

ANIMALS ALBINSNo hem de confondre un animal de pelatge blanc amb un animal albí. L'albinisme és un trastorn genètic on l' animal presenta una falta total o una producció molt baixa de melanina que és la que dóna la pigmentació a tot el cos. És un trastorn genètic reséssiu, això vol dir que els pares tots dos han de portar el gen hi ha de coincidir que s' expressi al mateix temps.
Es pot presentar en qualsevol animal: mamífer, au, rèptil...
En el món salvatge aquests animals no solen sobreviure però això si que és possible quan viuen en captivitat.
Són animals que presenten la pell i o el pèl blanc, les mucoses roses i els ulls clars, roses, blau cel, gris clar o verds.
Els problemes més importants conseqüència de l' albinisme són: dermatològics, oftalmològics i d' oïda.
Són animals que a nivell de vista la tenen molt reduïda, alguns presenten estrabisme, tenen fotofòbia, els molesta la llum del sol, per evitar aquestes molèsties als ulls els podem posar Doggles, ulleres de sol.
Moltes vegades conjuntament amb la falta de vista i va lligat un problema de sordesa, això es deu perquè durant el desenvolupament del fetus les cèl·lules que formen l’oïda intern són les mateixes que les que produeixen la melanina que és la substància que dóna color a la pell, per això sovint quan  un animal és blanc és més probable és que pugui presentar sordesa uni o bilateral. Jugar amb joguines que facin soroll i molt vistoses perquè les trobin amb facilitat.
Sovint també presenten dificultats en l' aprenentatge i en la seva relació amb altres animals i persones, solen presentar timidesa, por o agressivitat; són animals que estan més còmodes en ambients coneguts i familiars.
També presenten molts problemes dermatològics són animals que poden cremar-se durant una exposició llarga al sol i poden presentar càncers de pell més freqüentment degut a això que altres animals, per això cal ser especialment curós amb la pell, posar-los crema amb filtre solar, o samarretes fresques, utilitzar xampús per pells delicades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada