divendres, 1 de febrer del 2013

PERFUMS

PERFUM,
Substància olorosa usada per a perfumar.
PERFUMAR,
[1388; sembla mot de creació catalana, en el sentit inicial de 'fumar del tot, extensament; fumigar amb fums aromàtics', d'on es degué propagar a les altres llengües europees]

No obstant a les nostres mascotes els hi és indiferent quina fragància els hi posem, de fet si ells poguessin escollir segur que a nosaltres no ens agradarien gens!!

Quan escollim un perfum hem de tenir en compte que no els molesti ni els hi pugui fer mal, aleshores els perfums han de ser suaus, no tòxics, hipoal.lergènics, de pH neutre, sense alcohol i incolors. Algun d' ells poden contenir olis essencials que ens ajudaran en aquells tractaments d' ansietat per separació, al.lèrgies...

El perfum el podem aplicar en qualsevol moment però hem d' intentar que sigui una activitat agradable per l' animal, els hi posarem en llocs on no s'ho puguin llepar  a uns 10-15 cm de la pell de l' animal.

Pels mascles  triarem perfums amb notes de fusta com el cedre, resines com l' ambre i plantes com l'espígol i el romaní.
Per les femelles els perfums contenen flors com la rosa o el gessamí, fruites com el préssec , les fruites exòtiques i espècies com la vainilla o la canyella.
Pels cadells perfums frescs a base d'essències de llima, mandarina o taronja.

http://www.argosclinica.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada