divendres, 2 de març del 2012

TRACTAMENT PROACTIU DE L' OSTEOARTRITIS

L' osteoartritis és la sisena causa de visita, per ordre d'importància, dels gossos a la nostra clínica, sobretot d'aquells gossos en edat geriàtrica. Generalment aquests animals també presenten altres patologies associades a l' edat com insuficiències cardíaques, problemes renals... per això sempre intentem combatre l'osteoartritis sense l'ús de medicaments farmacològics i minimitzar-ne el seu ús.

Per això és molt important: l' exercici hem d' evitar les atròfies musculars per la inactivitat. Evitar l' obesitat i no reduïnt la quantitat diària de menjar que ens conduirà a una deficiència nutricional, el que hem de fer és alimentar-los amb una dieta baixa en calories però que els hi aporti tots els nutrients necessaris i afegir elements antioxidants com la vitamina C i E així com elements condroprotectors, que ajuden a millorar els sintomes de l' atritis.

Com fer un diagnòstic ràpid d'una osteoartrosis:

Atrosis lleu és quan després de l' exercici observem una rigidesa ocasional o dolor lleu a la manipulació de les articulacions. Podem ajudar a reduir-la amb la pèrdua de pes controlada i condroprotectors.

Atritis moderada quan existeix rigidesa després de l' exercici, dificultat per aixecar-se, hi ha dolor manifest al manipular les articulacions i rigidesa muscular. Podem disminuir-la amb massatges, exercici físic i condroprotectors més antioxidants.

Artritis avançada quan la capacitat de realitzar exercici ha quedat molt reduïda, hi ha molt dolor a la manipulació de les articulacions i un dolor muscular molt manifest. Per combatre els efectes podem fer massatges, exercicis, acupuntura, condroprotectors, antioxidants i en últim terme AINEs ( antiinflamatoris) i opiacis.

http://www.argosclinica.com/




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada