dimarts, 31 de gener del 2012

TORTUGUES



LES TORTUGUES TERRESTRES

Ordre Chelonia

Fam. Testudinae

Espècie Testudo


Aquesta espècie és la més freqüent del territori mediterrani. Són animals que els agraden els climes més aviat càlids, són diurnes i terretres.

Arriben a la seva maduresea sexual entre els 5 i 7 anys, solen aparellar-se durant els mesos de maig a juliol. Fan el nius a terra on hi dipositen de 3 a 8 ous elíptics que enterren entre 7 i 10 centímentres de la superficie i eclosionen al cap de 2 a 5 mesos segons l'espècie.

A casa poden viure a l' exterior però han de disposar d'un lloc on poder amagar-se del sol a l' estiu i de les pluges a la tardor.

A l' hivern solen enterrar-se però quan surten d'aquest estat generalmet ho fan en unes condicions força lamentables i després necessitaran de les nostres atencions, donar-los abundant menjar i aigua i curar les possibles infeccions bucals i oculars que puguin tenir.

Són animals herbivors han de tenir un accés fàcil a fruites, verdures, fulles i flors així com l' aigua.

Tenen algunes diferències de caire sexual; els mascles tenen la cua més llarga, el plastró més còncau i l' ull vermell o marró. Mentre que la femella té la cua més grossa, el plastró pla i l' ull groc o taronja.

Quan són adults poden arribar als 28 cm de llarg i pesar entre 1 i 2 quilos. L'esperança de vida d'aquests rèptils és de 116 anys.

Es poden criar en captivitat.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada