dissabte, 9 d’abril del 2011

ELS GATS I EL DOLORNo és habitual que a la consulta ens arribi un gat coix pel dolor articular, ja que són especialistes en compensar les coixeres.


No obstant quan un gat presenta una coixera que no ha sigut deguda a un traumatisme, ens podem trobar davant d'un problema d' osteoartrosis.


L'exploració durant la consulta de vegades es fa difícil per això recomanem als nostres clients que filmin els moviments del gat en el seu entorn habitual.


L'osteoartrosis és una malaltia degenerativa que causa dolor crònic. Afecta als gats de + de 12 anys i radigràficament podem observar degeneració del cartíleg, remodelació de l'òs i formació d'osteòfits.


No obstant moltes vegades l'amo del gat ens comenta que el gat dorm molt, que no interacctua amb el seu entorn i que ja no s'enfila on ho feia abans aquest símptomes també són típics de l'osteoartrosis.


La principal causa és la sobrecàrrega articular crònica o sigui el sobrepes de l'animal. Les articulacions més afectades són les de la cadera i el colze.


El tractament haurà d'incloure una teràpia analgèsica, modificar el seu entorn, massatges, controlar el pes del gat i els condroprotectors.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada