dissabte, 29 de maig del 2010

LA DISPLÀSIA DE CADERA



La displàsia de cadera és una malatia molt freqüent entre la població canina.

La causa és una incongruència entre el cap del fèmur i l'acetàbul donant lloc a una osteoartrosi.

L'origen és genètic, pot ser uni o bilateral i considerarem que és agut quan afecta a animals joves de 4 a 8 mesos; i crònic quan afecta a animals adults o vells.

Els símptomes més freqüents són: dolor, coixera, no volen jugar ni passejar, tampoc volen pujar o baixar les escales, hi ha una pèrdua de la massa muscular important i fins i tot poden haver canvis en el seu comportament. És una malatia progresiva que durarà tota la vida.

El tractament sempre ha estat i és quirúrgic encara que també pot ser conservador i aquest tipus de tractament ha d'anar encaminat a evitar el dolor, a mantenir la força muscular, la funció articular i una bona calitat de vida. Per aconseguir-ho donarem, sota supervisió veterinària, antiinflamatoris que aniran destinats a treure el dolor tant a nivell local com central i també els podem acompanyar de suplements nutricionals com els compostos de condroitin sulfat, glucosamina i àcids grassos omega 3.

També els podrem realitzar unes sesions d'exercicis destinades a mantenir el pes corporal, una bona activitat cardiovascular i una bona forma física.

La sessió constarà d'un passeig de 10 minuts trotant, activitats de pujar i baixar escales o marges, passejar sobre diferents superficies com grava, sorra, asfalt, herba o fang, ensenyarlos a passar ajupits per dins del túnel o d'una superfície baixa i després de l'escalfament estiraments de les articulacions de 10-15 repeticions de 20 -30 segons de durada durant 2 o 3 cops al dia.

Amb aquest tractament conservador aconseguirem que el nostre gos pugui tenir una bona calitat de vida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada