dissabte, 3 d’abril del 2010

LA LEISHMANIOSIS CANINA


La leishmaniosis canina s'està convertint en una malatia veterinària cada vegada més important.
Està causada per un paràsit unicel.lular la Leishmania infantum i que es transmet únicament a traves de la pessigada del mosquit femella del gènere Phlebotomus.
La malatia pot tenir dues presentacions, una subclinica que és aquella en que el gos pateix la malaltia però no la manifesta i la clínica on els símptomes poden variar des de : anorèxia, apatia, problemes dermatològics , hemorragies nasals, problemes oculars, febre d'origen desconegut, problemes de coixeres...
El diagnòstic el realitzarem a partir de tècniques serològiques, biopsies amb tècniques histoquímiques o tècniques moleculars de PCR quantitativa.
El tractament que escollirem anirà en funció de l'estat en que es troba l'animal, encara que es continuen utilitzant els tractaments amb compostos antimonials convinats amb alopurinol aquests es complementen amb tractaments per augmentar la resposta inmunitària i tractaments per controlar les complicacions secundàries de la malatia.
El pronòstic de la maltia variarà molt en funció de la gravetat d'aquesta i de la seva resposta al tractament.
Encara que hi han diferents grups d'investigació per trobar una vacuna aquesta és difícil d'aconseguir per això el millor és la prevenció que anirà dirigida a evitar el contacte amb el mosquit; per això és important evitar zones humides, passejades al capvespre, dormir a fora i l'us de repelents pels mosquits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada