dimecres, 29 de gener del 2014

RASPALLA'L TRANQUILAMENT



Per molts dels nostres animals l' acte de raspallar-los no els agrada gens, per això és important que ens deixem assessorar pel nostre perruquer professional. Ell ens indicarà quin raspall és el més adequat per cada raça. Com també ens donarà les indicacions de la freqüència, les zones on insistir, com treure els nusos i treure el pèl mort.

És important que ja acostumem al nostre cadell a aquest hàbit. Intentarem que estigui tant tranquil com sigui possible o sigui que si fa falta primer el traurem a passejar perquè estigui més desfogat, escollirem un lloc tranquil i que no distregui el nostre animal, escollirem un lloc alt, com una taula on hi posarem una tovallola o una goma perquè no rellisqui, després acaronarem el gos per tot el cos perquè quan ho fem amb el raspall ho vagi associant a una acció agradable. Evitarem raspallar-lo després de menjar perquè sol ser la seva hora de repòs i no els hi hem de trencar.
Abans de començar tindrem tots els estris preparats, raspalls, pintes, condicionadors per treure nusos...

Generalment començarem pels peus anirem pujant fins arribar al cap. Les raspallades han de ser curtes, suaus i sempre seguint la direcció del pel. Deixarem que olori el raspall però no el permetrem que es pensi que és una joguina si el vol mossegar de manera suau li direm que no i si no ho fa el felicitarem amb una carícia. De mica en mica anirem introduint la presència de pulveritzadors i condicionadors. 

És molt important que el gos relacioni el raspall amb un acte agradable això ajuda a reforçar la unió entre el propietari i el seu gos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada