divendres, 15 de gener del 2010

L'ESTERILITZACIÓ DE GOSSES I GATES


Fins ara quan recomenaven esterilitzar les nostres gosses o gates de vegades rebiem la resposta que les veien massa joves o si els podia passar res durant el seu creixement o en el comportament. Els últims estudis científics han demostrat que és molt recomenable operar-les entre els 5-6 mesos, abans del primer zel, amb això aconseguirem una sèrie d'avantages que anirem enumerant.
1. Evitarem embaraços no desitjats.
2. L'anestèsia serà més segura en un animal jove i sà que en un de vell i amb alguna patologia crònica.
3. S'ha demostrat que a nivell de creixement, els cartílegs tanquen una mica més tart i per tant els animals solen ser una mica més alts i grossos, però no comporta cap problema musculo-esquelètic adicional.
4. En el cas dels gats no s'ha vist que la castració afavoreixi l'existència de malaties del tracte urinari inferior, simplement l' aparell genital queda més petit però no més susceptible de patir infeccions.
5. Les femelles castrades poden presentar incontinència urinària, que es soluciona amb l'administració de fàrmacs, encara que no és l'única causa d'incontinència urinària.
6. En els gats castrats s'ha observat que els seu metabolisme s'enlanteix i necesiten disminuir la ingesta de calories un 30%.
7. El més important disminueix un 99.5% el risc de tenir càncer de mama .
En els mascles les patologies de prostata i tumors testiculars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada