dilluns, 12 de maig del 2014

LES AL.LÈRGIES

QUÈ ÉS UNA AL.LÈRGIA?  És una reacció exagerada del sistema immunitari quan entra en contacte amb una substància d'origen químic, animal, vegetal... que anomenem al.lèrgen. Aquest contacte pot donar-se per contacte, inhalació o ingestió.

COM HO RECONEIXEM ? Bàsicament l' animal presenta pruïja, no para de rascar-se, també pot presentar envermelliment, granets, es llepa amb intensitat, otitis, pell engruixida i amb una coloració gris-negre i al.lopècies, zones sense pèl.

COM ES DIAGNOSTICA? Arribem a un diagnòstic definitiu descartant malalties amb la mateixa simptomatologia. El què primer s'ha de descartar és la presència de paràsits externs. En segon lloc les infeccions de pell. En tercer lloc les al·lèrgies alimentàries i quan tot això està descartat podem dir que l' animal té una al·lèrgia. Per conèixer de quina al·lèrgia es tracta es poden realitzar unes proves de sang que ens mostraran a quines substàncies és al·lèrgic el nostre animal per poder instaurar una pauta de tractament.

COM ES TRACTA? Primer hem de tenir clar que una al·lèrgia gairebé mai es cura del tot, que haurem d'establir més d'una estratègia per frenar-la, que és llarg, requereix compromís per part de l' amo i costós econòmicament.
Haurem d' establir mesures per evitar l' al.lèrgen: si aquest és el pol·len aleshores haurem de: minimitzar les sortides, evitar les zones de vegetació, els dies secs, calorosos i amb vent. Si són els àcars: aspirar estores, utilitzar productes antiàcars i ventilar bé la casa.

Tractaments farmacològics els utilitzarem per controlar els brots més greus.

Banys amb xampús especials ens ajudaran a mantenir la pell valenta i disminuir la càrrega d' al.lèrgens a la pell.


Dietes hipoal.lergèniques s' ha vist que aquests aliments ajuden en el control de la picor i ajuden a mantenir la pell valenta.
La immunoteràpia o vacunes d' hiposensibilització el què aconseguim és anar sensibilitzant al sistema immunitària a aquests al.lèrgens perquè no reaccioni de manera exagerada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada