divendres, 12 de novembre del 2010

EL COR



El nostres animalons es fan gran i amb l'edat poden tenir problemes cardíacs.

Hi ha cadells o animals joves que poden tenir insuficiències cardíaques per problemes hereditaris o de neixament, però la majoria comencen a apareixer al voltant dels vuit anys.


Els problemes que poden afectar al cor es poden classificar en:


- Problemes de contractibilitat del múscul cardíac.

- Problemes valvulars.

- Problemes de volum degut a que el cor es dilata o les parets es fan més gruixudes.

- Problemes de presió sanguinea.


Molts dels nostres gats i gossos que tenen algun d'aquests problemes no semblen malalts perquè el cos compensa el problema i no ens n'adonem. Però pot arribar el moment que el nostre animal es posi malalt degut a que el cor es descompensa a causa d'un exercici molt important, per un excés de calor o fred, per problemes renals, hepàtics endocrins o pulmonars.

També les infeccions recurrents de la boca, pell, tracte urinari o pròstata poden causar endocarditis bacterianes.


Hi ha races que estan més predisposades com el Pinscher, el Boxer, el Cocker spaniel però pot afectar a qualsevol animal independentment de la raça i sexe.


Quan observem que el nostre gos o gat comença a estar més inactiu, té menys gana, perd una mica de pes, es cansa fàcilment o té tos a la nit podriem estar davant d'un problema de cor, per això és important a partir dels 8 anys fer una revisió cada 6 mesos per detectar qualsevol malaltia cardíaca, d'aquesta manera aconseguirem un millor qualitat de vida i una supervivència més llarga.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada