dimecres, 15 de setembre del 2010

ALIMENTS TÒXICS

Encara que les intoxicacions per aliments en els nostres animals ja fa temps que es coneixen, no s'han començat a descriure amb més freqüència fins els últims 10 anys.
Bé sigui per desconeixement del propietari o perquè els nostres gossos i tenen accés de manera accidental són casos que veiem en la nostra clínica.

La majoria d'aquests aliments generalment provoquen vòmits, diarrees i debilitat. Encara que n'hi ha alguns que poden posar en perill la vida del nostre animals, com en el cas de:
El cafè, el tè i la xocolata poden causar excitació del sistema nerviós central, taquicàrdies i arritmies.
Les ceves i els alls poden causar problemes a nivell sanguini donant lloc a anèmies i taquicàrdies.
El raïm i les panses degut a una micotoxina que porten causen una insuficiència renal amb una mortalitat del 50-75% dels casos.
El alvocat és especialment tòxic pels ocells provocant cardiomiopaties.

Les nous de macadàmia pot causar debilitat del terç posterior i una insuficiència hepàtica important.

El xilitol que els trobem a les llaminadures, xiclets i pasta de dents causa problemes sanguinis, alteracions hepàtiques, convulsions, coma i mort.

Per desgràcia no és necesari menjar-ne grans quantitats per tenir aquests símptomes i en cas de que ens passi anar de seguida al veterinari per posar-hi tractament.

Hem parlat dels aliment més tòxics però us volem recordar que aliments com la llet, esl ous, els pinyols de la fruita o les mongetes també poden portar-nos problemes de salut més lleus als nostres animals.

El més important és administrar una dieta especialment formulada per ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada