Ordre: rosegadors
Familia: Cavidae
Espècie: cavia porcellus
Aquests animalons varen ser domesticats pels inques que les criaven per menjar-se-les.
Tenen un caràcter dòcil i són fàcils de cuidar.
Són espantadisses i no s'adapten massa bé als canvis.
Entre ells solen ser sociables.
Vocalitzen amb uns crits forts i aguts.
Hi han tres races diferents de conills porquins: anglesa de pel curt, abisínia o etíop de pel llarg i dur que fa remolins i la peruana o angora que té el pel llis, fi i llarg.
Els mascles són adult als 2 mesos i les femelles als 3 mesos, la gestació dura de 59 a 72 dies i solen fer de 1 a 6 cries que desmamen als 21 dies. El mascle pot arribar a pesar entre 900 i 1200 gr. i la femella de 750 a 900 gr. L' esperança de vida és de 4 a 7 anys.
La gàbia ha de fer uns 0.3 m2, el llit ha de ser vegetal, evitar la fusta i la sorra de gat, amb una caseta per amagar-se i descansar i els abeuradors d'ampolla sempre nets.
S'han de treure perquè facin exercici de dues a tres vegades al dia.
Aguanten bé el fret i malament la calor.
L'aliment consta de fenc i verdures verdes sempre, si se'ls dóna pinso, en els adults, només que en mengin un cop al dia una cullerada sopera, les fruites en quantitats moderades, i el pa i les gominoles evitar-les.
La falta de vitamina C és la patologia més freqüent en aquests animalons aleshores si no mengen prous verdures verdes els hi haurem d'afegir la vitamina a l'aigua.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada